hoi

Zaterdag valt er weer genoeg te beleven in de Korf

Ramon Schulten

27-11-2013

Reageer

Aankomende zaterdag staat er weer een reeks aantrekkelijke korfbalwedstrijden op het programma in onze thuishaven "de Korf". Reden genoeg dus weer om onze thuishaven met een bezoekje te vereren.

 

 

Na drie speelrondes kunnen we concluderen dat onze hoofdselectie fantastisch aan de competitie is begonnen. Na een wat moeizame start in Linschoten, waar wel gewoon terecht 4 punten werden binnengehaald, waren de afgelopen twee wedstrijden de punten overtuigend gepakt. Vorige week werden dus na een lange rit naar Groningen 4 punten in de rood/zwarte sporttassen gestopt. Na twee mooie uitslagen van ons tweede: 14-25 en ons vlaggenschip: 17-25 kunnen we ons dit weekend gaan opmaken voor de ontmoeting met Exakwa/Centra Plaza uit Lelystad. De jeugd van Antilopen zal weer wat energie en tijd steken in het rood/zwart maken van onze thuishal en zo de sfeer en ambiance te verhogen. Aan jou de schone taak om op de tribune plaats te nemen en je te laten horen......... voor ANTILOPEN! Hieronder het programma voor deze zaterdag:

09:05 uur ANTILOPEN E1 - Spirit E1

De E1 heeft al goed gekeken naar ons eerste, want ook zij zijn hun competitie voortvarend begonnen. Zo werd Sparta vorige week nog met 1-6 verslagen, na ook al met maar liefst 10-1 te hebben gewonnen van EKVA E1. Hopelijk gaat deze doelpuntenmachine tegen Spirit E1 weer het goede voorbeeld geven voor alle andere Antilopen ploegen die nog het veld gaan betreden. "Hup die ROOIE!!"

09:55 uur ANTILOPEN D3 - Sparta D3

Na een 10-1 overwinning op MIA, werd er helaas twee weken geleden in een spannende wedstrijd nipt verloren met 2-1 bij Ermelo. Het feit dat dit team een weekje rust heeft gehad en ze voor het eerst thuis zullen aantreden met de ouders en supporters op de tribune moeten een extra motivatie zijn om tegen Sparta D2 punten te pakken! Succes D3!

10:55 uur ANTILOPEN B4 - Woudenberg B3

De B4 mag ook voor de eerste keer thuis korfballen. Deze ploeg heeft nog maar een wedstrijd achter de rug en deze wedstrijd werd helaas net verloren uit bij Huizen met 4-3. Tegenstander Woudenberg heeft de eerste twee punten al binnen, maar deed dit wel met drie potten korfbal. Heeft de B-Pilot effect? Suc6!

11:55 uur ANTILOPEN 5 - De Eemvogels 2

Onze 5e mag vandaag wat vroeger dan gewend aantreden. Dit team wat op het veld kampioen werd heeft heel wat korfbalervaring in de gelederen. Normaal gesproken wordt het dan een zeer moeilijke opgave voor de Eemvogels om goed tegenstand te bieden. Ga er maar eens lekker voor zitten!

13:05 uur ANTILOPEN A2 - Fortissimo A1

De komende uren komen onze A en B Selecties aan bod. De A2 legt elke week een heerlijke pot korfbal op de mat tegen gelijkwaardige tegenstanders in deze leuke poule. Vorige week nam de ploeg 1 punt mee uit Driebergen waar in een spannende pot tegen Dalto A2 met 13-13 gelijkgespeeld werd, waardoor de onze nu 3 punten uit 3 wedstrijden hebben. Koploper Fortissimo heeft nog het volle pond punten mogen bijschrijven, al is dit wel gebeurd tegen de wat kleinere goden in de poule. Aan de A2 dus de opdracht om twee punten te pakken om zo mee te blijven doen in de bovenste regionen. Met elkaar en voor elkaar!

14:15 uur ANTILOPEN B1 - TZ B1

Vorige week werd er nog in de laatste minuut verloren door een (naar horen zeggen) zeer partijdige scheidsrechter bij DVO. Dus is de B1 extra gebrand om tegen TZ te laten zien dat wel degelijk meetellen in deze poule. TZ heeft 2 punten meer behaald. Dus makkelijk word het niet, maar met het talent in dit team zit het wel goed, dus gokken we op 2 extra punten voor de onzen!

15:15 uur ANTILOPEN B2 - Nova B1

Met 6 punten uit drie wedstrijden heeft de B2 tot heden maximaal gepresteerd. Nova heeft twee partijen verloren en dus een uitstekende tegenstander om de ongeslagen status te behouden. Bij winst kunnen er misschien wel leuke tijden aanbreken voor de B2. Toi Toi Toi!

16:20 uur ANTILOPEN A1 - Groen Geel A1

Onze beste junioren treden als koploper aan tegen een bekende van het veld, Groen-Geel. Uit op het veld werd er een zeer puike partij op de mat gelegd met een goede winst tot gevolg. Maar dat dit team niet onderschat wordt blijkt wel uit het feit dat afgelopen zaterdag een spion werd gestuurd om de ploeg tegen De Meeuwen in Wormer in actie te zien. Trainingen worden afgestemd op de tegenstander om zo goed mogelijk voorbereid het veld te betreden en te proberen om de koppositie vast te houden in de poule. Oftewel een korfbalpot die je niet wilt missen!

17:35 uur ANTILOPEN 2 - Exakwa 2

Antilopen 2 mag het opnemen tegen koploper Exakwa 2. Eigenlijk had hier medekoploper moeten staan, mocht het niet zo zijn dat de KNKV dit seizoen ploegen bestraft met minpunten vanwege het leveren van te weinig scheidsrechters. Dus bij winst op de ploeg uit Lelystad zijn deze 2 afgepakte punten goedgemaakt en kan het team verder werken aan een mooi seizoen. Maar dan moet er wel eerst 60 minuten strijd worden geleverd op het veld. Gezien de mooie uitslagen van dit team in de drie voorgaande rondes, kun je heerlijk gaan genieten van een frisse wedstrijd met hopelijk veel(mooie) doelpunten.

18:45 uur ANTILOPEN 1 - Exakwa 1

Als toetje komt ons vlaggenschip in actie. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen zal er afgerekend moeten worden met de nummer drie uit de poule. Gelukkig is ons eerste aardig op stoom gekomen de laatste weken. Met een gemiddelde van 22 goals per wedstrijd wordt de mand goed gevonden. Op de website van Exakwa valt te lezen dat de gelen ons als gedoodverfde titelkandidaat zien. Mooie woorden natuurlijk, maar je moet het wel elke week weer laten zien. Gelukkig is de sfeer goed, zowel binnen de groep als binnen de vereniging en op de tribunes. Dus kom zaterdag onze Rood-Zwarten weer aanmoedigen! Want mijn gevoel zegt dat we ook met ons vlaggenschip een schitterende wedstrijd tegemoet gaan.

Tot zaterdag in De Korf!

NO FANS!, NO GLORY!

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×