hoi

Antilopen maakt het verschil in laatste tien minuten

Bettie Haisma

24-11-2013

Reageer

Na twee gewonnen wedstrijden stond voor het Leusdense Antilopen de verre uitwedstrijd tegen ROG te Groningen op het programma. De twee ploegen troffen elkaar ook al op het veld, waar Antilopen gemakkelijk en ruim de partij won. Op papier dus een niet al te lastige partij, echter dat de Groningers niet te onderschatten zijn, bleek al vanaf het eerste fluitsignaal.

ROG nam het initiatief en wist al snel op een 2-0 voorsprong te komen. De eerste helft ging de score gelijk op en kon Antilopen met moeite aanklampen. De aanvoerder van ROG wist zijn ploeg op sleeptouw te nemen, door vlak voor rust met 2 scores de voorsprong op 10-8 te brengen. Gelukkig kon Antilopen de schade nog beperken tot 10-9 voor de kleedkamers konden worden opgezocht.

Na rust kwam de ploeg van Gert Jan de Vos feller uit de startblokken met de snelle gelijkmaker door Joost van Woerkom. Geleidelijk aan konden de Leusdenaren grip krijgen op de wedstrijd en mede door 2 knappe afstandschoten van Lindsey Verheul, die zich na een moeizame eerste helft knap herpakte, kwam Antilopen voor het eerst op voorsprong. ROG gaf zich echter nog niet meteen gewonnen en gooide nog wat extra fysieke kracht in de strijd.  Op een stand van 16-17 bracht de Vos Sylvia van der Pas voor Sanne van Baardewijk, waarna de 16-18 al snel viel. Dit bleek het breekpunt te zijn. In de laatste 10 minuten kwam het kwalitatieve verschil tot uiting en wist Antilopen nog 7 keer tot scoren te komen. Eindstand 17-25.

Scores: Joost van Woerkom 9, Bart Witteveen 7, Richard van der Pas 3, Lindsey Verheul 2, Kjell Pater 2 (1), Marion van Loenen en Sylvia van der Pas.

Reacties

Walter Maas 26-11-2013

was ff reizen maar met de NS ging dat prima. Maar leuk om naar te kijken

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×