hoi

Fris ogend Antilopen trakteert publiek op ruime overwinning

Bettie Haisma

17-11-2013

Reageer

In de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie kon het vlaggenschip van Antilopen goede zaken doen tegen Sparta Zwolle. Waar op het veld nog 14-14 gelijk werd gespeeld, stond er nu na 60 minuten spelen een 26-18 overwinning op het scorebord.

Antilopen startte de wedstrijd met lange aanvallen met meerdere kansen. De doelpuntenmachine kwam echter moeizaam op gang. Verdedigend zat het goed in elkaar, waar ook zeker het damesviertal van Antilopen een compliment voor verdiend. In combinatie met veel verdedigende rebounds van met name Richard van der Pas, kwam Sparta vaak maar tot een enkele kans per aanval. Hierin waren de Zwollenaren echter wel zuiver en kon het tot een stand van 5-5 spannend blijven. Door twee zuivere schoten van Bart Witteveen  en vervolgens twee snelle doelpunten van Kjell Pater en Joost van Woerkom, kon Antilopen uitlopen op Sparta. Twee nogal dubieuze strafworpen op rij zorgden ervoor dat het gat voor rust niet verder werd vergroot, stand 10-7.

Waar vorig seizoen nog wel eens een dipje zat in het scoreverloop, wist Antilopen nu de gehele wedstrijd gemakkelijk tot afronding te komen. De tribunes waren goed gevuld en het publiek genoot van een fris spelend Antilopen. Mooiste goal van de avond was een kaats tussen routiniers Marion van Loenen en Kjell Pater, waaruit laatst genoemde een doorloopbal scoorde. Ook Eva Stam, in de ploeg gekomen voor Marion van Loenen, kon nog een doelpuntje meepikken. In de laatste minuten werd debutant Nick van Santen nog in de ploeg gebracht voor Bart Witteveen. Na een sterke wedstrijd in het tweede team, kon hij ook nu met zijn snelheid gelijk voor aanvallende dreiging zorgen. De 26-18 overwinning betekent dat Antilopen al na de tweede competitieronde koploper is in de poule.

Scores: Kjell Pater 7 (1), Bart Wiiteveen en Joost van Woerkom 6, Richard van der Pas 3, Marion van Loenen, Elise Brinks, Lindsey Verheul en Eva Stam.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×