hoi

HOE ZAL HET OP TENERIFE ZIJN?

Cor Osnabrugge-van Dongen

17-11-2013

Reageer

Een gekke kop voor een korfbalwedstrijd verslag, nu eigenlijk niet want één duifje zit daar op het ogenblik heerlijk te relaxen maar is wel benieuwd naar de uitslag van de wedstrijd van vanavond. Mijn mobieltje maakt over- uren want natuurlijk heb ik de uitslagen door gesmst en kwam er weer een vraag die weer een reactie uitlokte enfin duifje  Fijt is op de hoogte gebracht.

Nu dan de wedstrijd toch weer een iets andere opstelling maar dat komt omdat de coach een keuze kan maken uit 5 dames en 5 heren. Vanavond kwamen in de aanval:Rianne,Manon, Nick en Dennis L en in de verdediging:Dennis de Gr,Wouter,Lillian en Eva.

Er werd met grote werklust gespeeld en Manon scoorde als eerste 1-0, maar het werd gelijk 1-1 en Sparta Zwolle nam even een voorsprong 1-2 dat werd door Dennis de Gr. gelijk getrokken 2—2 met een basketbal schot. Het zelfvertrouwen van Nick begint te groeien en dat was te zien want hij tekende voor de volgende 2 doelpunten 4-2. We begonnen uit te lopen Dennis de Gr. werd aangespeeld door Wouter de bal ging er in 5-2. Nu kon Sparta wat terugdoen van afstand werd het 5-3. Een actie van Nick, en doorloper uit het boekje en het was 6-3. Een foutje van de verdediging 6-4, nu was het Wouter die van afstand z’n doelpuntje meepikte 7-4. We zagen dat Sparta ook mooie doorlopers kan maken 7-5.Je kon zien dat Nick er lol in had ,hij scoorde 2x , 9-5 De ruststand werd door Sparta op 9-6 gebracht.

De 2de helft kwam wat moeizamer op gang en Sparta deed goed hun best om ons team te demoraliseren want ze begonnen in te lopen eerst 9-7 ,Wouter stond aan de zijkant van de paal kreeg de bal en scoorde 10-7 het werd 10-9 door o.a. een strafworp en een afstandschot.

Het mocht toch niet fout gaan, gelukkig  kreeg Wouter even de spirit en de stand werd 11-9, toch bleef Sparta druk uit oefenen resultaat 11-10. We kregen een strafworp en net als in de eerste helft werd die gemist, gelukkig lieten we de moed niet zakken want de volgende strafworp voor Manon werd door Dennis L. er in gelegd 12-10. Er werd af en toe wel erg fanatiek gestreden voor de bal en het  had niets met techniek te maken maar was soms wel doeltreffend,het scorebord gaf 12-11 aan en er moest wat gebeuren anders gingen we ten onder en dat was zeker niet de bedoeling en de spelers waren zich  hier wel degelijk van bewust en ze deden er een schepje boven op eerst was het Dennis d.Gr weer als een basketballer 13-11 en ook Nick liet zich niet onbetuigd 14-11, hierna Sparta 14-12 en het ging even om en om 15-12 Wouter van afstand,ook Sparta van afstand 15-13. Voor de korf maakte Nick 16-13. Dennis L. werd beloond met een strafworp en nam die ook zelf 17-13.

De eind uitslag werd door Sparta bepaald op 17-14 dus de winst was binnen.

 Nu even turven wie –en hoeveel doelpunten er gescoord zijn, Nick(7),Wouter(4),Dennis de Gr,(3),Dennis L.(2),Manon(1).

Zaterdag a.s de wedstrijd tegen ROG uit Groningen  wens ik jullie veel succes ben dan niet van de partij maar hoop wel dat jullie de winst mee naar Leusden nemen.

De Duifjes 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×