hoi

De start van de zaalcompetitie was uitstekend

Cor Osnabrugge-van Dongen

10-11-2013

Reageer

Het 2de moest de eerste wedstrijd van de zaalkompetitie 2013/2014 in Linschoten starten tegen Luno.De Duifjes gingen vol verwachting op pad en de weg naar Linschoten was een behoorlijke natte want regende het in het begin zachtjes onderweg kregen we een kleine wolkbreuk te verwerken maar zonder kleerscheuren zijn we in de zaal aangekomen. Het leek wel een wat kleine zaal maar ja we zijn een beetje verwend met de Korf en hier was de tribune wat krap. De zaal begon al lekker vol te lopen en de fans van Antilopen lieten zich niet onbetuigd maar dat zal ook wel komen omdat na het 2de ook ons vlaggen schip hier moest spelen. 

Helaas hebben we die wedstrijd niet gezien want Duifje Fijt moest op tijd naar huis omdat ze het vliegtuig zondagmorgen om ca. 4.00 uur moest halen en nog even een tukje wilde doen.

In de zaal gaf coach Heleen ons de opstelling alleen wist ze niet precies welk vak aanval enz. zou staan. In ieder geval werd de aanval: Dennis L.(welkom terug),Nick,Sylvia en Rianne en de verdediging: Wouter,Frank, Lillian en Eva.

Het eerste kwartiertje was voor de thuisclub en kwamen we achter te staan met 3-0 en dat was best even schrikken. Na ongeveer 15 min. spelen liet Wouter vanaf de zijkant de bal in de mand verdwijnen 3-1, helaas werd een toegekende strafworp niet verzilverd. Een actie van Dennis die Sylvia aanspeelde werd beloond 3-2 en Nick die de nodige pogingen zag mislukken kon na zijn doelpuntje eindelijk opgelucht adem halen ,hij was het niet verleerd en wist nu waar de korf was. Wouter knalde vanaf afstand 3-4 en was dit het teken om uit te lopen?

Neen dus want Luno maakte onder de paal gelijk en de scheids fluit voor de rust.

De 2de helft werd een groot feest dat begon met 2 vrije ballen genomen door Dennis die de stand op 4-6 bracht, op halve afstand naast de paal scoorde Frank 4-7 en ook Eva was de volgende doelpuntenmaakster 4-8 en het publiek juichde bij elk doelpunt dat door Antilopen werd gescoord. Je kon zien dat Nick meer zelfvertrouwen kreeg want eerst scoorde hij in samenwerking met Dennis 4-9 en zijn 3de doelpunt volgde hierna 4-10. Bij deze stand werd er gewisseld Rianne werd vervangen door Manon maar het scoren liep op rolletjes , nu was het Wouter die 2x scoorde en was het 4-12 geworden. De coach zag dat het goed ging en gaf nog enkele reserves de kans om mee te spelen eerst ging Nick er uit voor Dennis (de Grote), daarna ging Dennis L.naar de kant en stapte Duco binnen de lijnen dan ook nog een dame wisselen en ging Sylvia er uit en mocht Sanne de R. haar plaats innemen. Het was voor het Antilopen publiek een feest want de kans die Duco aan Dennis d.Gr. gaf werd mooi afgerond 4-13 en het laatste doelpunt kwam ook van Dennis’ hand al leek het of de bal niet wist of hij nu wel of niet door de mand wilde gaan maar gelukkig besloot hij toch dat maar te doen en werd de eindstand daardoor 4-14. Het bleek dat Luno in de 2de helft niet tot scoren kon komen waardoor deze stand ontstond.

Zoals gebruikelijk de doelpunten makers tot slot van dit verhaal: Wouter(4),Nick(3),Dennis L.(2),Dennis de Gr.(2),Eva (1),Sylvia(1),Frank(1).

We zijn op de goede weg, houden zo!

De Duifjes.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×