hoi

Onze eerste sportieve sanctie

Karen Schipper

22-10-2013

Reageer

Door de TC
De Bond heeft ons voor het eerst een sportieve sanctie opgelegd. Hoewel het woord bijna positief klinkt, is het resultaat hiervan niet zo leuk voor een paar van onze teams. En dus voor de hele vereniging.

 

De sanctie is ons opgelegd omdat we onvoldoende scheidsrechters leveren voor het fluiten van bondswedstrijden. De sanctie betreft het zaalseizoen 2012-2013. De sanctie betekent 3 wedstrijdpunten in mindering en dit wordt verdeeld over het tweede en het derde team. Dit betekent dat het tweede met -2 punten aan de komende zaalcompetitie zal beginnen. Het derde zal met -1 aan de komende competitie beginnen.

De regeling mbt de sportieve sancties bestaat al enige jaren. Per team in de wedstrijdklasse dient een halve scheidsrechter per speelweekeinde geleverd te worden. Tot dusverre heeft antilopen altijd voldoende scheidsrechters kunnen leveren. Helaas is dit door het vertrek van een aantal scheidsrechters en een gebrek aan nieuwe aanwas vorig zaalseizoen niet gelukt.

De sportieve sanctie wordt zoals gezegd opgelegd aan enkele teams binnen de vereniging. Dit wordt opgelegd vanuit de bond. Dit is “zuur” voor deze teams. We willen vanuit de TC graag benadrukken dat deze sportieve sanctie niet als een probleem van enkel deze teams wordt beschouwd. Het is een probleem van en voor de gehele vereniging en we zullen het samen moeten oplossen. 

Uiteraard werken we al enige tijd hard aan dit probleem. Verscheidene oplossingen zijn inmiddels geïnitieerd, zoals de terugtrekking van S4 en S5 uit de wedstrijdklasse waardoor hiervoor geen scheidsrechters geleverd hoeven te worden. De uiteindelijke structurele oplossing is natuurlijk het opleiden en aan Antilopen binden van scheidsrechters en beoordelaars. Hierover zullen jullie in de komende weken zeker het een en ander horen en we willen hierbij ook graag een beroep doen op jullie.

Hebben jullie zelf een goed idee, of ken je een bondscheidsrechter die niet aan een korfbalclub is gekoppeld, meld het dan zeker bij ons! 

Reacties

Alice Langenberg-v.d. Wilt 22-10-2013

De vraag is natuurlijk of deze negatieve maatregel de oplossing gaat worden voor het scheidsrechterstekort? Is dit niet enorm demotiverend voor de korfballers, die zich vaak als vrijwilliger op vele terreinen inzetten voor de club. En wie beslist welk team met minder punten begint? Ligt daar nog een redenering aan ten grondslag? Hopelijk levert de voorlichtingsbijeenkomst die Kurt Metz op enthousiaste wijze gaf aan onze jeugd nieuwe scheidsrechters op. Een positieve benadering van een probleem levert, denk ik, meer kans van slagen op.

Ramon Schulten 23-10-2013

Ik ben het helemaal met je eens Alice. Dit is niet de juiste oplossing van de bond. Als club zijn we hier al een tijd je mee bezig, de bond moet ons hierbij helpen, niet straffen. Werkt idd demotiverend kan ik je vertellen. En ik vind het ook nog eens competitievervalsing!

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×