hoi

Handleiding: Hoe plaats ik een nieuwsbericht?

Marion van Loenen

12-10-2013

Reageer

Leuk dat je een nieuwsbericht gaat plaatsen op antilopen.nl! Het zal even wennen zijn, maar voor je het weet ben je expert en weet je niet meer anders! Klik op Lees meer om de handleiding te lezen.

 

Mail eventuele ‘bugs’ of andere problemen naar website@antilopen.nl. Uiteraard zullen er nog wel wat kinderziektes voorkomen, dus houd ons graag op de hoogte!


Inloggen

Ga naar www.antilopen.nl en klik op de knop Inloggen, linksboven, onder het logo van Antilopen.

Eenmaal ingelogd, tik je achter de url http://www.antilopen.nl/ci/ admin >  Dat ziet er dus zo uit: http://www.antilopen.nl/ci/admin Druk op enter. Je zit nu in de nieuwe admin omgeving.

Nieuwsbericht plaatsen
Klik op Toevoegen Nieuwsbericht

Koptekst
Voer een (korte) koptekst in.

Tekst
Na de eerste 2 of maximaal 3 regels plaats je een pagina einde. In het voorbeeld hieronder zie je hoe dat moet. 

Ga met de cursor op de plek staan waar je de pagina einde wilt toevoegen. Klik dan op de knop: Pagina-einde invoegen. Er komt dan een horizontale aanduiding te staan zoals hierboven. Vanaf die aanduiding komt de rest onder de knop LEES MEER op de website.

LET OP: soms verdwijnt deze horizontale aanduiding na het opslaan van het bericht.

Je moet dit dan nog even een keertje opnieuw doen.

Selecteer de tekst boven de horizontale aanduiding en klik bij het balkje Opmaak ‘normaal’ aan. Doe dit zelfde nog een keer met de tekst eronder. Dan staat het juiste lettertype op de site.

Afbeelding toevoegen
Klik helemaal bovenaan de pagina boven Toevoegen Nieuwsbericht op Klik hier om een plaatje voor je nieuwsbericht te uploaden.Selecteer een bestand van je computer en klik op uploaden. Selecteer met je cursor de link naar het plaatje. Ga vervolgens naar het vorige tabblad.

Klik op de button Afbeelding en plak je link bij URL en pas eventueel de hoogte en breedte aan. 

Fotolink
Als deze dropdown aanklikt zie je een rijtje voorbeelden van mogelijke foto’s die boven het artikel kunnen komen. Algemene foto’s, maar ook specifiekere foto’s. Kies er eentje uit waarvan jij denkt dat deze het beste past bij de inhoud van je nieuwsbericht. Niet eentje kunnen vinden? Kies dan één van de algemene beelden, zoals korf op het gras o.i.d.

Nieuwsbrief herhalen
Geef hier door middel van 1,2,3 etc. aan hoe vaak je wilt dat je nieuwsbericht in de digitale nieuwsbrief wordt herhaald. Wil je het nieuwsbericht niet in de digitale nieuwsbrief hebben? Geef dan een 0 in. 

Opslaan van je  nieuwsbericht
Klik naar wens op ‘Opslaan’ of ‘Opslaan en terug naar lijst’. 

Kijk voor je het programma afsluit even op de website of je bericht klopt, er goed uitziet, of je de Lees meer functie goed hebt gebruikt (met andere woorden, staan er maar 2 á 3 regels op de homepage), of het lettertype klopt met de andere berichten op de site etc.

Niet? Ga dan weer even naar de Antilopen Admin en pas je bericht hierop aan.

Gefeliciteerd! Je hebt een bericht op de nieuwe site geplaatst!

 

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×