hoi

Blijven we in de winning mood?

Marion van Loenen

12-10-2013

Reageer

Het lijkt er wel op en ook de wedstrijden zijn leuk en spannend om naar te kijken en je ziet de progressie in de beleving en uitvoering. Maar laten we ze niet de hemel in prijzen want er volgen nog vele wedstrijden maar voorlopig is dit binnen.

De duifjes hadden de pech dat ze niet gekeken hadden in krant of computer of er ergens aan de weg werd gewerkt het gevolg was dat er omgereden moest worden en door dat oponthoud kwamen ze wat later op het veld van Sparta Zwolle aan. We zagen net dat Nick scoorde en dat bleek de gelijkmaker te zijn want de stand was 2-1 (het doelpunt van Dennis hadden we niet gezien maar dat hoorden we later) en werd het nu 2-2. Dennis was vanmiddag echt op schot en we namen een kleine voorsprong 2-3 want door Rianne werd vergroot tot 2-4.

Nadat Sparta 3-4 had gemaakt liepen de Rood Zwarten uit door doelpunten van Nick ,voor de korf,3-5,een afstandschot van Dennis 3-6,een voor Dennis toegekende strafworp die hij zelf erin legde 3-7,en Frank ook van afstand 3-8. Uit een strafworp kwam de stand op 4-8. Een geweldige actie van Dennis werd beloond 4-9, toch een tegen goal van Sparta 6-9. Het liep vanmiddag ook goed bij Frank, uit een vrije bal 6-10,weer een kansje voor Sparta die erin ging 7-10 en net voor rust was het Dennis die achter de paal stond en een schot loste en de ruststand op 7-11 bracht. Na de rust nam de ploeg de draad weer op en na goed samenspel van het vak kon Frank de bal in de mand leggen 7-12 en ook Manon volgde zijn voorbeeld en scoorde van afstand 7-13. Sparta deed iets terug uit een vrije bal werd het 8-13,de tegenstander van Dennis had herhaalde malen commentaar op de scheidsrechter, het was jammer voor hem, maar de scheids pikte dat niet en gaf hem tenslotte een rode kaart en hij kon vertrekken. We vertelden het al Dennis was op schot want uit een vrije bal maakte hij 8-14 en ook Frank scoorde uit een vrije bal 8-15. Een té enthousiaste Juliën die wat onbesuisd te werk ging, kreeg een gele kaart. Er werd een strafworp aan Sparta gegeven die in eerste instantie werd gemist maar die overgenomen mocht worden en toen wel raak was 9-15. Hierna mocht Juliën uit gaan rusten en werd Wouter zijn vervanger. Dennis maakte het laatste doelpunt van Antilopen onder de paal 9-16, daarna begon Sparta met de moed der wanhoop, denk ik, aan een slotoffensief het werd 10-16,Coach Heleen besloot een wissel in te zetten en Lillian maakte plaats voor Lindsey. De Spartanen nam het heft in handen 11-16 uit een vrije bal,daarna 12-16 en weer uit een vrije bal 13-16, met een toegekende strafworp konden ze de stand nog meer verkleinen maar die werd gemist. De volgende actie een snelle doorloper bracht de eindstand op 14-16. De winst was binnen maar ze hebben ons wel op het laatst in de stress gebracht want als je zoveel punten voorstaat,mag je dat toch niet uit handen geven en gelukkig is dat ook niet gebeurd.

Wie maakten de doelpunten ? Dennis (8),Frank(4),Nick(2),Manon(1),Rianne(1)

Volgende week thuis tegen Drachten/v.d.Wiel, U,jullie komen toch ook kijken/aanmoedigen.

De Duifjes in ieder geval wel.

Reacties

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Reageer

Log in om een reactie achter te laten.

Vul je gegevens in

Voornaam
Wachtwoord
×